måndag 30 juli 2012




                                                                 Får drogtesta!

Nuförtiden är det mycket vanligt att ungdomar använder drog. Skolor är viktigaste platser för eleverna att träffa varandra och som ni vet att barnen och ungdomarna tillbringar mest av sina tider i skolor. Det är tydligt att de kan påverka varandra och använder knark är ett hemskt problem mellan studenter i skolor. Knarksutvecklig oroas många läraren och rektorer i skolor och det sker att de letar efter en lösning för att minska antal studenter som använder drog.
Det finns olika visioner mot att få drogtest. En del förskaren tror att det är mot elevs rättighet att få drogtest. De tycker att man måste vara fri i Sverige och det är naturligt att inte störa sina privata saker men tycker jag tvärtom. Jag tycker att det är ingenting att göra med att störa privat miljö. Det är bra för dem att få drogtest och informera deras föräldrar om de använder knarkför att det är regel som man är beroende om sina föräldrar till 18 år gammal.   

Andra förskaren tror att om läkaren får drogtesta blir eleverna optimistiska och de litar inte på dem. De tycker att det är viktigaste att lära dem att inte använda knark och informera dem om negativa resultat. De tycker att läraren och föräldrarna kan förstå om ungdomar använder knark som exempelvis om de inte får högt betyg men tycker jag tvärtom. Eleverna kan få höga betyg även om de använder knark och det är omöjligt för några lärare och föräldrar att förstå om ungdomar använder knark så behöver man en säker väg och det är bara att får drogtesta.

Några människor tror att om det blir obligatoriskt att få drogtesta för eleverna känner dem sig skam och det orsakar dem att blir förmjukande men tycker jag inte så. Jag tror att om resultat var hemlig det inte finns andra skälen för dem att känna sig skams. Det är viktigt att får drog testa från alla eleverna inte bara några av dem som mistänkas att använda knark. 

Egentligen tycker jag att det är viktigt att få drogtesta från alla eleverna i skolor och vi måste veta att skolor är inte bara platser för eleverna få studera och utbilda sig dessutom skolor är platser för dem att lära sig moralitet också. Jag föreslager att får drogtesta från alla eleverna i skolor utan diskriminering och sätter några program som kurser att hjälpa dem känna negativa konsekvenser. Det är föräldrars rättigheter att veta om sina barn använder knark och vi måste anta de ungdomarna som är begravna som sjuka människor och ger dem tillfället att få socialtjänst med kurator för att de är expert och vet hur man kan kommunicera med ungdomar och alltid kommer ihåg att ungdomar ska skaffa framtiden för Sverige och det är våra ansvarheter att ta hand om dem så mycket som vi kan och det är lättare att hjälpa dem i den första tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar