måndag 30 juli 2012

Nödvändighet av narkotikatest i skolan


     Nya siffror från olika organisationer visar att fler ungdomar tar narkotika som huvuddrog. Barn och ungdomar växer idag upp i ett samhälle som på många sätt skiljer sig från tidigare generationer. Mängden information och antalet kanaler genom vilken den är tillgänglig utökas kontinuerligt. Moderna livsstil följs sitt problem och det är ofrånkomlig för alla folket, barn, ungdomar och vuxen. Här har skolan en uppgift att förbereda eleverna för framtiden och att utveckla elevernas personlighet. Men hur?

Medier och olika uppgifter öppnar nya möjligheter men ställer samtidigt nya krav både på de unga och det omgivande samhället. Narkotikaanvändning bli en av viktigaste problem i skola. Skolan gjort narkotikatest men det är kanske inte behöver det. Jag personligen tror på att skolan uppgift är att undervisa barn inte kontrollera dem. Lärarna är inte poliser utan vägledare i live.

Informera tillräckligt om narkotika och narkotikaanvändning kan vara en bra lösning. Men tillgängligheten är den absolut största faktorn. Ibland hade vi någon som använder narkotika och vi tänker på honom flera gånger utan att få svar för den här frågan ’’ vem är ansvara för problemet’’? Vad har förälder gjort för fel? Varför gör inte myndigheterna något? Vi måste göra något!

Ungdomar börjar experimentera nya saker och de behöver vara tror på sig själv och känner sig oberoende. Det är bra om föräldrarna Visa att är emot drogar och att de oroar sig eftersom de älskar barnet så mycket. Då, ett förslag kan vara Prata med tonåringar om droger tidigt. Diskutera vilka olika droger som finns, varför man tar droger och hur man blir beroende och vilka riskerna är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar