tisdag 31 juli 2012

drogtesta elever visar att vi bryr oss

skolan är inte bara en plats för att få utbildningar men det är en miljö för att elever växer i, eleverna tillbringar flera timmar i skolan där för barnen påverkar och påverkas på olika sätt på skolans stämning.

En viktig sak som kan påverka mest på barn är kompisar och klasskamrater. om de är goda människor, ska det vara bra. Men om de har några dåliga vanor? En värste sak att kompisar tar knark eller langar knark! vilka resultat ska vi få? Hur vi ska hjälpa våra barn och ungdomar för att undvika knark?

Ett sätt att vi har drogtest vid skolan. En del av människor tycker att drogtest inte hjälper för att sänka knarket vid skolan, men jag tycker att drogtest är ett bra hjälpmedel i förebyggande arbete och ”Drogtester är ett bra argument för unga att motstå grupptrycket”, sade Peter Walker som är brittiske skolledaren och regeringsrådgivaren i England.

 Drogtest ska dämpa nyfikenheten vid rena elever som påverkas av sina kamrater som langar eller tar knark. En annan del av människor tycker att skolan är en plats för att elever plugga i, utan behandlas eller kontrolleras i.

Men jag anser att drogtester skapar ett gott skolklimat förebygger drogproblem, ett bra tips om metoder som bidrar till ett gott skolklimat, förbättrar elevers prestationer att minska användning av knarket vid skolan eftersom knarket avger många problem till ungdomarna. jag hoppas att grunden är att drogtesterna ska vara frivilliga och att de ska baseras på samförstånd mellan skolan, barnen och föräldrarna. Och det bästa sättet till drogtest när resultaten blir hemliga och behandlas av de medicinska experterna.

Slutligen vill jag säga att vi har ett problem i vårt liv som heter knarket och vi måste våga vissa till detta och det säkraste sättet är drogtest och det handlar inte om att straffa eleverna utan att de ska veta att vi vuxna bryr oss. Att vi finns här och inte släpper taget när de ger sig ut på hal is.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar