måndag 30 juli 2012

Narkotikatest i skolan?


För
Mot
Skolan är inte bara en plats för att få utbildning. Det är en miljö att växa i för varje barn. Därför behöver vi skydda barnen mot narkotika. Jag är övertygad om att det görs på bästa genom narkotikatester.
Skolan ska undervisa inte kontrollera
Drogtestet är det absolut bästa och mest vetenskapliga sättet för att se om ungdomar använder droger eller inte. Det ger klara besked. Ofta så upptäcks inte droganvändning av lärare och föräldrar i tid, utan de manipuleras av tonåringen.
Man behöver inte kontrollera ungdomar genom drogtest. Det är lätt att se på ungdomar i fall de använder narkotika. Det syns både i deras beteende och på deras hygien.
Barn skadas för livet! Problemen måste upptäckas i tid!
Skolans uppgift är att undervisa barn inte kontrolla dem. Som tur är, är lärarna inga poliser, utan vägledare i livet. Vi tror att barn och ungdomar kan lära sig att ta avstånd från droger utan att skolan behöver använda kontroll.
Drogtest i skolan möjliggör upptäckten av drogandvändning redan på ett tidigt stadium.
Kontrollen hjälper inte, de som använder droger använder dem i alla fall. Skolan behöver satsa mer på förebyggande verksamhet mot narkotika i samarbete med föräldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar